Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kolumbijas narkobarons Dairo Antonio Usuga, pazīstams arī kā "Otoniels", ASV tiesā atzinis savu vainu vairākās apsūdzībās, tostarp kriminālā sindikāta vadīšanā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Otoniels" bija Kolumbijas visspēcīgākās noziedznieku bandas vadītājs vairāk nekā deviņus gadus. Viņš tika arestēts savā slēptuvē Kolumbijā 2021. gada oktobrī un pagājušajā gadā tika izdots ASV.

51 gadu vecais vīrietis piekrita nodot 216 miljonus ASV dolāru no narkotiku tirdzniecības ceļā iegūtajiem līdzekļiem. Trešdien "Otoniels" atzina savu vainu "noziedzīga uzņēmuma vadīšanā", kā arī apsūdzībās par narkotiku kontrabandu un izplatīšanu.

Tagad viņam draud obligātais minimālais sods no 20 gadiem līdz mūža ieslodzījumam. Viens no prokuroriem raksturoja "Otonielu" kā "nozīmīgāko Kolumbijas narkotiku tirgotāju kopš [Medeljīnas karteļa līdera] Pablo Eskobara".

ASV Narkotiku apkarošanas pārvalde paziņoja, ka viņš ir "viens no vardarbīgākajiem un ražīgākajiem narkotiku tirgotājiem pasaulē". Amerikas Savienotās Valstis bija piedāvājušas 5 miljonus dolāru atlīdzību par palīdzību viņa atrašanā.

Kolumbijas drošības spēki gadiem ilgi bija mēģinājuši "Otonielu" notvert un beidzot guva panākumus 2021. gada oktobrī, kad simtiem policistu un karavīru konstatēja viņa atrašanos par slēptuvi pārvērstā mājā Kolumbijas Antiokijas apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!