Pretēji Igaunijas ekonomikas ministra Mihkela Pernojas apgalvojumiem par to, ka līgums ar ASV kompāniju "NRG Energy" atbilst Igaunijas prasībām, publiskotie privatizācijas noteikumi liecina par to, ka līguma noteikumi neatbilst Igaunijas delegācijas izteiktajām rekomendācijām.
Igaunijas delegācijas vadītāja Raivo Vares 24.jūlijā nosūtītajā vēstulē "NRG Energy" viceprezidentam Ronam Villam teikts, ka Narvas elektrostaciju uzņēmumā "Narva Elektrijaamad" saražotās un "Eesti Energia" pārdotās elektroenerģijas tarifs 6,2 teravatu stundu apjomā būs 41,24 centi par kilovatstundu.

Saskaņā ar pirmdien panākto "NRG Energy" un "Eesti Energia" vienošanos par līguma noteikumu publiskošanu vidējā elektroenerģijas cena būs 41,35 centi par kilovatstundu.

Līguma noteikumi neparedz maksājumus kompānijai "Eesti Energia", kā tas bija paredzēts Raivo Vares nosūtītajā vēstulē uzņēmuma "NRG Energy" vadībai. Saskaņā ar publiskotajiem līguma nosacījumiem nauda tiks nosūtīta tieši uz Narvas elektrospēkstaciju uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!