Jaunajam Krievijas telekompānijas NTV ģenerāldirektoram Borisam Jordanam nav izdevies atrast dokumentus par to, kā iztērēti 750 miljoni ASV dolāru (450 miljoni latu), kas veido divas trešdaļas no telekompānijas 1,6 miljardu dolāru (0,96 miljardu latu) lielā parāda, otrdien ziņo britu laikraksts "Financial Times" (FT).
Jordans pavēstījis, ka no šīs summas uzņēmumā ieguldīti tikai 460 miljoni dolāru (276 miljoni latu), bet aptuveni 750 miljonu dolāru liktenis šobrīd nav zināms.

Šī ir pirmā NTV finansiālā stāvokļa analīze kopš Jordana iecelšanas par telekompānijas ģenerāldirektoru, norāda laikraksts. Viņš apgalvo, ka telekompānija bijusi nerentabla kopš 1995.gada, un ka tās ienākumi bijuši pārāk niecīgi, lai varētu dzēst parādus.

Atsaucoties uz NTV ģenerāldirektoru, FT raksta, ka aizvadīto deviņu mēnešu laikā NTV uzkrājušies parādi par neizmaksātām algām un citiem izdevumiem 20 miljonu dolāru (12 miljonu latu) apjomā. Pērnā gada rudenī telekompānija nav iegādājusies tiesības demonstrēt jaunas filmas un raidījumus, tādēļ šobrīd tai esot ļoti maz programmu, ko piedāvāt skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!