Maskavas prokuratūra oficiāli apstiprinājusi par Krievijas televīzijas NTV žurnālista Iļjas Zimina slepkavību aizdomās turamā personību, paziņojot, ka tas ir Moldovas iedzīvotājs Igors Veļčevs. NTV piesolījis vienu miljonu rubļu atlīdzību katram, kas sniegs kādu informāciju par aizdomās turamo un viņa atrašanās vietu, ziņo Krievijas prese.
Informāciju par atlīdzību NTV izplatījis sestdienas rītā, ekrānā parādot arī aizdomās turamā 21 gadu vecā Igora Veļčeva fotoattēlu.

Kā ziņo Krievijas mediji, milicijas rīcībā ir pietiekami daudz informācijas, kas par žurnālista slepkavību ļauj turēt aizdomās tieši Veļčevu. Par vienu no drošākajiem pierādījumiem kalpo telefona zvani, kurus Veļčevs veicis no Zimina telefona jau pēc reportiera nāves.

Kā ziņo Gazeta.ru, Zimins ar Veļčevu iepazinušies kāda drauga dzimšanas dienas ballītē nakts klubā "Samoļot". Savukārt laikraksts "Komersant" publicējis informāciju, ka abu iepazīšanās notikusi nevis klubā, bet gan uz ielas, kad Zimins devās mājās no kluba. Abi nolēmuši doties uz Zimina dzīvokli un atzīmēt pazīšanos. Par kopīgām svinībām liecinājusi uz virtuves galda atrastā šņabja pudele un divas glāzes. Aptuveni divos naktī starp dzīvokļa saimnieku un viesi izcēlies strīds. Veļčevs vairākas reizes iesitis Ziminam pa galvu un pametis dzīvokli. Bēgot Veļčevs paķēris līdzi arī reportiera piezīmju grāmatiņu un mobilo telefonu.

Jau ziņots, ka 27.februārī Maskavā savā dzīvoklī atrasts nogalināts NTV žurnālists Iļja Zimins. Maskavas prokuratūra žurnālista nāvi nesaista ar viņa profesionālo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!