Viens no ievērojamākajiem Krievijas žurnālistiem Jevgeņijs Kiseļovs pirmdien sniedza liecības prokuratūrā. Privātās televīzijas sabiedrības NTV analītiskās programmas "Itogi" vadītājs Kiseļovs sniedza liecības mediju konglomerāta "Media-Most" drošības dienesta lietas izmeklēšanā.
"Media-Most" drošības dienests tiek vainots citu kompāniju un pat valdības institūciju izspiegošanā.

"Es nezinu neko vairāk kā jūs," dodoties uz prokuratūru Maskavas centrā, žurnālistiem sacīja Kiseļovs.

Prokuratūra arī izdevusi aresta orderi "Media-Most" vadītāja Vladimira Gusinska aizturēšanai. Gusinskis tiek apsūdzēts līdzekļu izšķērdēšanā. Prokuratūra uzaicinājusi liecināt citā lietā vēl vienu mediju magnātu - Borisu Berezovski. Gan Gusinskis, gan Berezovskis patlaban uzturas ārzemēs un atsakās atgriezties Krievijā.

"Pastāv divas iespējamās versijas. Viena, ka viņi mēģina atdzīvināt veco stāstu par drošības dienestu, kas ir absurds un neko nedos," telefonintervijā norādīja "Media-Most" nedēļas žurnāla "Itogi" redaktors Sergejs Parhomenko.

"Otrs varians, ka ir sācies jauns spiediena izdarīšanas un redaktoru un žurnālistu iebiedēšanas posms," sacīja Parhomenko.

Televīzijas sabiedrības NTV ģenerāldirektors Kiseļovs ir viens no pazīstamākajiem žurnālistiem Krievijā. Viņa svētdienas vakara programmā bieži izskanējusi pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņa administrāciju vērsta kritika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!