Ņujorkas tradicionālajā izklaides kvartālā Koniailendā (Coney Island) ieguldīti miljoni, lai pussalu atkal padarītu par populāru tūrisma galamērķi.

Apmeklētājus piesaistīs lielais atrakciju parks "Luna Park", kur jau 2010. gada maijā tiks atklātas 19 atrakcijas. Pēc vairāku gadu atstāšanas novārtā Koniailendā tiks investēti nepieciešamie līdzekļi, lai godinātu salas vēsturi un vienlaicīgi piesaistītu apmeklētājus ar jaunām atrakcijām.

Jaunie karuseļi, tostarp divi amerikāņu kalniņi un viena gokartu trase, ražoti Itālijā. Kopā parkā būs 23 atrakcijas, kas tiks atklātas līdz 2011. gada vasarai. Ņujorkas pilsēta 2009. gada novembrī ieguldīja 70 miljonus dolāru (36 miljonus latu) nekustamā īpašuma iegādē Koniailendā, kur tagad tapis jaunais parks 11 hektāru platībā. Kompleksā ietilps arī veikali un dzīvojamās mājas.

19. gadsimta laikā Koniailenda attīstījās un kļuva par iemīļotu izklaides rajonu Ņujorkā. Vietējā leģenda pat vēsta, ka tieši te radies hotdogs. Taču pēdējo gadu laikā tika atstāta novārtā, līdz liela daļa atrakciju parka tika slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!