Foto: AFP/Scanpix
ASV aviokompānijas "US Airways" pasažieru lidmašīna ar 155 cilvēkiem īsi pēc pacelšanās no Ņujorkas lidostas saskrējusies ar zosu baru, kā rezultātā abi dzinēji gandrīz vienlaikus zaudējuši jaudu, taču pilots meistarīgi lidmašīnu nosēdinājis Hudzonas upē un visi cilvēki brīnumainā kārtā izglābušies.

imageFoto galerija

"Airbus 320" lidmašīna ar 150 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem bija pacēlusies no "La Guardia" lidostas, kad tai pēc sadursmes ar putnu baru radās problēmas ar dzinējiem. Kapteinis Čezlijs Sallenbergs apzināti un mierīgi pagriezis lidmašīnu aizsalstošās Hudzonas upes virzienā un to nosēdinājis.

Bijušais Gaisa spēku pilots Sallenbergs ar 40 gadu lidošanas pieredzi lidmašīnu līdzās Manhetenai nosēdinājis tā, ka neviens cilvēks nav cietis.

Pēc nolaišanās cilvēki sapulcējās uz lidmašīnas spārniem, baidoties, ka tā varētu nogrimt, un viņus ātri vien nocēluši glābēji. Cilvēki glābti ar helikopteru un prāmju palīdzību. Pateicoties ātrajai glābēju rīcībai, neviena cilvēka dzīvība nav apdraudēta, jo gaisa temperatūra avārijas brīdī bija mīnus seši grādi pēc Celsija un aizsalstošajā upē izdzīvot varēja tikai dažas minūtes.

Prezidents Džordžs Bušs izplatījis paziņojumu, ka viņu "iedvesmojusi apkalpes prasme un varonība, kā arī glābēju apņēmība un pašaizliedzība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!