Foto: AP/Scanpix
Ņujorkas pilsēta samaksās 6,25 miljonus dolāru nepatiesi notiesātam vīrietim, kurš ieslodzījumā pavadījis 24 gadus par slepkavību, ko nav paveicis, vēsta "USA Today".

Pirms 14 mēnešiem tiesa lēma par 53 gadus vecā Džonatana Fleminga izlaišanu no cietuma, kurā viņš 1990. gadā tika ieslodzīts par slepkavību.

Flemings "pavadīja gandrīz pusi dzīves aiz restēm par noziegumu, kuru nebija paveicis," teikts Ņujorkas valsts kontrolieris Skots Stringers. "Mēs nevaram atdot viņam zaudēto laiku, taču Ņujorkas pilsēta var piedāvāt Džonatanam Flemingam kompensāciju par nodarīto netaisnību," viņš piebilda.

1990. gada 20. jūlijā Džonatanam Flemingam tika piespriests ieslodzījums par otrās pakāpes slepkavību. Viņam inkriminēja bērnības drauga noslepkavošanu, lai gan Flemings liecināja, ka tajā laikā kopā ar dēlu atradies Orlando, Disnejlendā, atzīmējot viņa devīto dzimšanas dienu.

Cietumā Flemings nolīga privātdetektīvus, kuri 2013. gadā kopā ar viņa advokātu pārmeklēja Bruklinas prokurora ofisu un atrada Fleminga failā čeku, kas pierāda, ka viņš slepkavības dienā patiešām atradies Disnejlendā. Kā un kāpēc šis čeks palicis noslēpts, nav zināms.

Pēc izlaišanas no cietuma 2014. gada aprīlī Flemings dzīvoja pie savas šķirtās sievas un iztika no ziedojumiem un aizņēmumiem. Viņš no Ņujorkas štata pieprasījis vēl 25 miljonus lieli kompensāciju.

Kopš 2000. gada štats ir izmaksājis vairāk kā 85 miljonus dolāru 66 nepatiesi notiesātām personām, liecina statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!