Lai arī bijušā ASV prezidenta Bila Klintona reputācija ir cietusi Baltā nama seksa skandāla, impīčmenta prāvas un apšaubāmu apžēlošanas lēmumu dēļ, Ņujorkas iedzīvotāji priecātos, ja viņš piedalītos novembrī gaidāmajās pilsētas mēra vēlēšanās, liecina aptaujas rezultāti.
Laikraksta "New York Daily News" un televīzijas sabiedrības CBS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Klintona kandidatūru atbalstītu aptuveni 40 procenti pilsētas vēlētāju. Popularitātes ziņā potenciālo mēra kandidātu vidū Klintonam seko Ņujorkas advokāts Marks Grīns ar 15 procentiem balsu un kompānijas "Bronx Borough" prezidents Fernando Ferers ar desmit procentiem balsu.

Vadošie demokrāti un bijušā prezidenta palīgi gan ir paziņojuši, ka Klintona plānos neietilpst balotēšanās uz Ņujorkas mēra amatu, taču tas neliedz ņujorkiešiem lolot cerības.

Gadījumā ja Klintons tomēr piekristu balotēties un uzvarētu mēra vēlēšanās, viņš kļūtu par pirmo Savienoto Valstu prezidentu, kas pēc savas prezidentūras beigām kļuvis par kādas pilsētas galvu. Turklāt šādi viņš ar kundzi, Ņujorkas štata senatori Hilariju Klintoni, ieietu vēsturē kā visu laiku ietekmīgākais politiskais pāris Amerikā.

Tikmēr par daudz reālāku kandidātu Ņujorkas mēra amatam tiek uzskatīts mediju magnāts Maikls Blumbergs, kurš, pēc žurnāla "Forbes" datiem, ir ierindojies 400 bagātāko amerikāņu sarakstā ar aptuveni 2,3 miljardu dolāru (1,4 miljardu latu) lieliem ienākumiem gadā.

Lai arī Ņujorkā Klintons šobrīd ir ļoti populārs, viņa reitings ASV kopumā ir krities. Gellapa sabiedriskās domas institūta aptauja liecina, ka Klintonu atzinīgi vērtē 39 procenti amerikāņu, bet 59 procenti ir pretējās domās. Kopš decembra bijušā prezidenta reitings ir sarucis par 18 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!