Foto: morgueFile
Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs cīņā par vēlētas amatpersonas krēslu iztērējis vairāk savas naudas nekā jebkurš cits cilvēks ASV vēsturē, sestdien vēsta laikraksts "New York Times".

Atsaucoties uz jaunākajiem vēlēšanu kampaņas dokumentiem, avīze raksta, ka līdz piektdienai Blūmbergs iztērējis 85 miljonus dolāru (23,45 miljonus latu) paša naudas un līdz 3.novembrī paredzētajām pilsētas mēra vēlēšanām pavisam iztērēs no 110 līdz 140 miljoniem dolāru (51,6-65,7 miljoniem latu). Pavisam trīs reizes kandidējot uz pilsētas vadītāja amatu viņš būs iztērējis vairāk nekā 250 miljonus dolāru (117,25 miljonus latu).

Salīdzinājumā Ņūdžersijas gubernators un bijušais finanšu kompānijas "Goldman Sachs" priekšsēdētājs Džons Korzins pavisam iztērējis 130 miljonus dolāru (60,97 miljonus latu) savas naudas, divreiz kandidējot uz gubernatora amatu un vienreiz cīnoties par vietu ASV Senātā, raksta avīze.

Savukārt izdevējs Stīvs Forsess iztērējis 114 miljonus dolāru (53,5 miljonus latu), divas reizes neveiksmīgi kandidējot uz valsts prezidenta amatu.

Blūmberga bagātība, kuras lielākā daļa nāk no mediju un informācijas impērijas "Bloomberg LP", tiek lēsta ap 16 miljardiem dolāru (7,5 miljardiem latu). Viņš savu naudu izmanto "nepārspējamas finansiālas dominantes" radīšanai vēlēšanu kampaņā, norāda "New York Times".

Viņa oponents Viljams Tompsons no demokrātu partijas cīņā par Ņujorkas mēra amatu iztērējis tikai sešus miljonus dolāru (2,8 miljonus latu). Tompsona kampaņas preses sekretāre piektdien avīzei pauda savu viedokli, ka mēra bārstīšanās ar naudu ir "piedauzīga".

Lielāko daļu kampaņai atvēlētās naudas Blūmbergs ieguldījis reklāmās televīzijā, radio un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!