Foto: AFP/Scanpix

ASV federālās tiesas zvērinātie pirmdien nosprieda, ka palestīniešu varasiestādēm ir jāmaksā 218 miljoni dolāru sešos teroraktos Izraēlā no 2002. līdz 2004.gadam nogalināto un ievainoto amerikāņu ģimenēm.

Palestīniešu pašpārvalde un Palestīnas atbrīvošanas organizācija (PAO) ir atbildīgas 25 apsūdzības punktos, atzina Ņujorkas tiesas zvērinātie, nosakot arī izmaksāt kompensācijas.

11 prasītāju ģimenes iesniedza prasību federālajā tiesā pret Palestīniešu pašpārvaldi un PAO saistībā ar uzbrukumiem, kuros tika nogalināti 33 cilvēki un ievainoti 390.

Prasības iesniedzēji centās panākt, ka Palestīniešu pašpārvalde un PAO tiek sauktas pie atbildības, jo tās esot atbalstījušas uzbrukumus, kurus īstenoja islāmistu kustības "Hamas" un Al Aksas mocekļu brigāžu locekļi, no kuriem daži esot bijuši šo struktūru darbinieki.

Palestīniešu pašpārvaldes advokāti vēl pagājušajā nedēļā norādīja, ka tā nevar būt atbildīga par "vājprātīgajiem un šausmīgajiem" uzbrukumiem Izraēlā, uzstājot, ka uzbrucēji rīkojušies patstāvīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!