Foto: AP/Scanpix

Vētrā “Sendija” smagi cietušajos ASV Ņujorkas un Ņūdžersijas štatos sākusies degvielas krīze – nedarbojas līdz pat 70% degvielas uzpildes staciju (DUS) un aptuveni trešdaļa degvielas termināļu, atsaucoties uz ASV Enerģētikas ministrijas ziņoto, vēsta ārvalstu mediji.

Uzpildes stacijas nedarbojas vai nu degvielas trūkuma, vai elektroenerģijas padeves traucējumu dēļ. Jau ceturtdien pie DUS sāka veidoties garas rindas. Uzpildīt degvielu Ņujorkas pilsētas rajonos praktiski nebija iespējams, stāsta aģentūras ”Itas-Tass” korespondents.


”Visu degvielu, kas mums bija, mēs iztirgojām jau uz pusdienlaiku. Kad ieradīsies benzīnvedējs, nav zinām. Mēģiniet atrast benzīnu ārpus pilsētas,” korespondentam ieteica kādas DUS vadītājs Bronksā Migels Orteta.

Degvielas pieprasījums Ņujorkā un Ņūdžersijā šajā gadalaikā parasti ir 2,8 miljardi barelu dienā, norāda eksperti. Vētras seku dēļ tagad var nodrošināt tikai 1,2 miljardus barelu degvielas dienā. Ja šāda situācija saglabāsies vairākas nedēļas, degvielas mazumtirdzniecības cenas neizbēgami pieaugs, uzskata analītiķi.

Jau vēstīts, ka "Sendija", kas ASV ziemeļaustrumiem brāzās pāri pirmdien un otrdien, ir izraisījusi smagus postījumus, applūdinot zemākos Ņujorkas Manhetenas rajonus un lielāko daļu Ņūdžersijas štata piekrastes, kā arī bez elektrības atstājot miljoniem cilvēku vairākos štatos. Vētrā ASV dzīvību zaudējuši vismaz 97 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!