Foto: Reuters/Scanpix
Kādam ņujorkietim gads būs jāpavada federālajā cietumā, jo tiesa viņu notiesāja par 2009.gada filmas "X-Men Origins: Wolverine" nepabeigtās versijas nopludināšanu internetā vēl pirms tā oficiāli tika izrādīta, otrdien vēsta BBC.

49 gadus vecais Gilberts Sančezs, kurš arī iepriekš tiesāts par līdzīgiem noziegumiem, atzīts par vainīgu vēl nepabeigtās filmas nopludināšanā internetā martā.

Prokurors tiesā pavēstīja, ka apsūdzētā nopludinātā filma tikusi tūkstošiem reižu lejupielādēta. Sančezs tiesā atzina, ka filmu ievietojis divās interneta vietnēs. Tiesnesis, atzīstot apsūdzēto par vainīgu noziegumā, noteica arī vairākus citus ierobežojumus, tostarp ierobežojumus datoru lietošanā.

Hjū Džekmens, kurš "X-Men" tēloja galveno lomu, 2009.gada aprīlī, reklamējot filmu, izteicās, ka vēl neiznākušās kinolentes noplūde internetā ir "salauzusi sirdi". "Nopludinātās vēl negatavu filmu ir tas pats, kas pārdot nenokrāsotu "Ferrari"," salīdzinājis aktieris. Džekmens sacījis: "Neapšaubāmi, tas ir ļoti skumīgi, ka cilvēki skatījās vēl nepabeigtu filmu".

Savukārt "Fox News" interneta komentētājs Rodžets Friedmans zaudēja savu darbu, jo bija uzrakstījis filmas recenziju, balstoties uz internetā lejupielādēto filmas nepilno versiju.

Oficiāli filma kinoteātros pirmizrādi piedzīvoja 2009.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!