Foto: Reuters/Scanpix
ībijas jaunā vara ir ieslodzījusi un spīdzinājusi apmēram 300 ārzemniekus, turot viņus aizdomās par gāztā diktatora Muammara Kadafi atbalstīšanu, trešdien paziņoja nevalstiskā organizācija (NVO) "Ārzemnieku aizsardzība Lībijā".

"Tas, kas notiek Lībijā, ir ļoti nopietni. Ārzemnieki, sevišķi tuaregi no Mali un Nigēras, tiek ieslodzīti un spīdzināti," sacīja organizācijas pārstāvis Usmans ag Ahmeds.

Šī NVO ir bāzējusies Mali ziemeļu pilsētā Kidalā un Nigēras ziemeļu pilsētā Agadesā. To izveidoja Mali un Nigēras pilsoņi pēc tam, kad februārī Lībijā sākās nemieri pret Kadafi.

Ahmeds sacīja, ka ap 300 apcietināto ārzemnieku tiek tikai turēti aizdomās par to, ka atbalstījuši Kadafi, kura režīms augustā tika gāzts.

Mali un Nigēra ir starp valstīm, kas guvušas vislielāko labumu no Kadafi dāsnuma.

"Tuaregi tiek spīdzināti, vajāti ielās," paziņoja NVO. Tā minēja sešu cilvēku pazušanu bez vēsts, par kuriem cirkulē baumas, ka viņi tikuši nogalināti un aprakti masu kapā.

NVO "Ārzemnieku aizsardzība Lībijā" paziņoja, ka ir lūgusi Mali un Nigēras valdības palīdzēt nodrošināt to pilsoņu atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!