Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama otrdien tikšanās laikā aicināja Kongresa līderus atbalstīt viņa militāros centienus pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" (IV).

Abu partiju līderi no Pārstāvju palātas un Senāta "pauda savu atbalstu centieniem graut un galu galā iznīcināt IV", paziņoja paziņojis Baltā nama preses pārstāvis Džošs Ērnests.

Obama gatavojas trešdienas vakarā teikt uzrunu, kurā izklāstīs savus stratēģiju cīņai ar radikālo islāmistu grupējumu un likumdevējiem pavēstīja, ka, lai arī viņam ir pilnvaras rīkoties pašam, viņu atbalsts šos centienus padarīs efektīvākus.

"Prezidents līderiem pavēstīja, ka viņš būtu priecīgs par Kongresa rīcību, kas palīdzētu kopējiem centieniem un demonstrētu pasaulei, ka ASV ir vienotas IV draudu sakaušanā," sacīja Ērnests.

"Islāma valsts" kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā grupējums šajās teritorijās pasludināja "kalifātu". Grupējums apņēmies panākt, lai "kalifātā" dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!