Starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda" un tās līderis Osama bin Ladens joprojām ir ASV drošības "drauds numur viens", trešdien paziņoja jaunievēlētais Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama, komentējot atklātībā nonākušo kārtējo teroristu organizācijas līdera vēstījumu.

"Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai panāktu, ka viņi nevar izveidot drošas zonas, no kurām uzbrukt amerikāņiem. Tā ir lietas būtība," sacīja Obama.

"Es uzskatu, ka mēs esam tik ļoti novājinājuši viņa infrastruktūru, ka - vienalga, ir viņš tehniski dzīvs vai nav - viņš ir tik ļoti sasaistīts, ka nevar funkcionēt," norādīja nākamais Baltā nama saimnieks. "Es, protams, dotu priekšroku tam, ka viņu sagūsta vai nogalina. Bet, ja mēs cilpu esam savilkuši tik cieši, ka viņš ir kaut kur alā un pat nevar sazināties ar saviem sekotājiem, tad mēs sasniegsim savu mērķi Amerikas aizsardzībā."

Bin Ladens trešdien islāma ekstrēmistu interneta mājaslapās izvietotā audioierakstā izsludināja džihādu sakarā ar Izraēlas uzbrukumu Gazas joslai.

"Dievs ir mums devis pacietību vēl septiņus, septiņus un vēl septiņus gadus turpināt džihāda ceļu," ierakstā paziņo bin Ladens. Ierakstam dots nosaukums "Aicinājums uz džihādu, lai apturētu agresiju pret Gazu".

"Jautājums ir tāds: vai Amerika var turpināt karu ar mums vēl vairākas nākamās desmitgades? Ziņas un pierādījumi liecina par pretējo," paziņo bin Ladens.

Viņš arī norāda, ka globālā finansiālā krīze ir atklājusi ASV ietekmes mazināšanos pasaules lietās un tas attiecīgi vājinās tās sabiedroto Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!