Foto: AP/Scanpix
ASV prezidentam Barakam Obamam bijusi telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurā viņš aicinājis rast diplomātiskus risinājumus Ukrainas krīzei, ziņo raidsabiedrība BBC.

Abu lielvalstu līderu saruna ilgusi stundu un tajā Obama uzsvēris, ka ar savu rīcību Krievija pārkāpjot Ukrainas suverenitāti. Obama piedāvājis sarīkot sarunas starp ASV un Krieviju, kā arī izvietot Krimā starptautiskos novērotājus.

Obama arī aicinājis atvilkt Krimā izvietotos Krievijas karavīrus uz savām kara bāzēm. Savukārt Putins esot uzsvēris, ka Maskavas un Vašingtonas attiecībām nevajadzētu ciest un tās nav jāupurē šo nesaskaņu dēļ. 

Pēdējās nedēļas laikā tā jau ir otrā abu lielvalstu līderu telefonsaruna.

"Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdien situācija Ukrainā joprojām bija saspringta. Bruņoti karavīri un prokrieviskie aktīvisti turpināja ielenkt Ukrainas armijas bāzes Krimā, bet Krimas Autonomās Republikas parlaments nobalsojis par teritorijas pievienošanos Krievijai.

Krimas parlaments pieņēmis principiālu lēmumu par pievienošanos kaimiņvalstij un vēršanos ar šādu lūgumu pie Maskavas. Tautai šī izvēle jāapstiprina referendumā, kas plānots 16. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!