ASV prezidents Baraks Obama piedāvājis pasludināt par nelikumīgām iespējas izvairīties no nodokļa nomaksas ar ārzonas kontu palīdzību, ziņo BBC.
Turklāt Baltais nams plāno ieviest stingrākus noteikumus, kas pašlaik ļauj starptautiskajām korporācijām novirzīt peļņu uz valstīm ar zemāku nodokļa likmi. Plānots likumdošanā uzlūkot dažu korporāciju ārzemju filiāles par atsevišķiem uzņēmumiem.

Paredzēts, ka likuma normu ievērošanu kontrolēs 800 federālie aģenti, un viņu darbība ienesīs budžetā 210 miljardus dolāru (aptuveni 110 miljardus latu).

Ja ASV Kongress apstiprinās prezidenta ieceres, jaunais likums stāsies spēkā 2011.gadā, bet daži uzņēmēji jau pauduši neapmierinātību ar šiem plāniem.

Obama savukārt atzīmējis, ka pašlaik nodokļu likumdošanā ir “caurumi”, kas ļauj amerikāņu uzņēmumiem pārvest darbavietas uz citām valstīm. Obama plāno atcelt normu, kas ļauj uzņēmumiem atlikt ienākuma nodokļa nomaksu, ja ienākumi gūti ārpus ASV un tiek investēti šīs kompānijas ārzemju filiālēs.

“Plāni, par kuriem es šobrīd runāju, palīdzēs mums tikt galā ar kliedzošākajām nepilnībām mūsu likumdošanā,” paziņojis Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!