Foto: AFP/Scanpix
ASV prezidents Baraks Obama trešdien dosies uz Norvēģiju, lai saņemtu viņam piešķirto Nobela Miera prēmiju, vēsta "RIA Novosti".

Norvēģijas galvaspilsētu Oslo Obama apmeklēs kopā ar savu sievu Mišelu Obamu. Plānots, ka viņi izlidos no ASV pulksten 19:35 (02:35 pēc Latvijas laika).

Apbalvošanas ceremonija notiks 10. decembrī, Alfrēda Nobela nāves 113. gadadienā. Savukārt nākamajā dienā par godu amerikāņu līderim Oslo notiks koncerts, kurā uzstāsies daudzi pazīstami mūziķi, tostarp baltkrievu izcelsmes "Eirovīzijas" konkursa uzvarētājs no Norvēģijas Aleksandrs Ribaks.

Nobela Miera prēmijas piešķiršana Obamam kļuvusi par pārsteigumu ne tikai visai pasaulei, bet arī pašam laureātam. Viņš paziņoja, ka ir pārsteigts un jūtas ļoti pazemīgs par Nobela miera prēmiju, kā arī šaubās, vai viņš ir pelnījis godu stāvēt līdzās dižajiem cilvēkiem, kas pirms viņa saņēmuši balvu.

Prēmija Obamam tika piešķirta 9. oktobrī par "izciliem diplomātiskajiem centieniem" cīņā pret kodolieroču izplatību un par miera noregulējumu Tuvajos austrumos.

Izskanēja arī viedokļi, ka Nobela komiteja pasteigusies ar savu izvēli ASV prezidenta labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!