Foto: AFI
ASV prezidents Baraks Obama svētdien uz dažām stundām ieradies negaidītā vizītē Afganistānā, lai pats gūtu tuvāku priekšstatu par karadarbību, ko viņš saņēmis mantojumā no sava priekšteča Džordža Buša.

Drošības apsvērumu dēļ vizīte notiek bez liekas publicitātes. Obama ar prezidenta lidmašīnu "Air Force One" tumsā devies ceļā no Kempdeividas rezidences un tumsā bez nolaišanās sasniedzis Bagramas lidlauku ziemeļos no Kabulas, no kurienes viņš ar helikopteri nogādāts galvaspilsētā, kur prezidenta pilī ticies ar Afganistānas līderi Hamidu Karzai un valdību.

Kā žurnālistiem stāstījis ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeimss Džonss, Obama Afganistānas prezidentam vēlējies "likt saprast zināmas lietas, kam viņa otrajā pilnvaru termiņā nav tikusi pievērsta pienācīga uzmanība", konkrēti pieskaroties uz nopelniem balstītajai svarīgāko valsts amatpersonu iecelšanas sistēmai un cīņai pret korupciju un narkobiznesu, kas uzskatāms par būtisku ekonomisko balstu nemierniekiem.

Obamam paredzēta arī tikšanās ar ASV un NATO spēku komandieri Afganistānā ģenerāli Stenliju Makristelu un kopīga maltīte ar ASV spēku karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!