Foto: EPA/LETA
Vašingtona ciena Pakistānas suverenitāti, taču nepieciešamības gadījumā ASV būs gatava šajā valstī īstenot līdzīgas pretterorisma operācijas kā 'Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena likvidēšana, svētdien intervijā britu raidorganizācijai BBC paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Uz BBC jautājumu, kā ASV rīkosies, ja noskaidrosies, ka Pakistānā slēpjas kāds no "Al Qaeda" līderiem vai grupējuma "Taleban" vadītājs Mulla Omars, Obama paziņoja: "Mūsu uzdevums ir rūpēties par Savienoto Valstu drošību." "Mēs ar dziļu cieņu izturamies pret Pakistānas suverenitāti. Taču mēs nevaram pieļaut, ka kāds izstrādā mūsu cilvēku vai mūsu sabiedroto slepkavības plānus, mēs nevaram nerīkoties," sacīja ASV prezidents.

Obama sniedza interviju BBC sarunu šovā savas Eiropas vizītes priekšvakarā, kas sāksies svētdien. Vispirms ASV prezidents apmeklēs Īriju, otrdien viesosies Lielbritānijā, bet pēc tam dosies uz Franciju un Poliju.

Jau vēstīts, ka Pakistānas parlaments pagājušajās brīvdienās nosodīja ASV īpašo spēku reidu, kurā tika nogalināts teroristu tīkla "Al Qaeda" līderis bin Ladens, nosaucot to par Pakistānas suverenitātes pārkāpumu. Rezolūcijā arī aicināts pārtraukt ASV bezpilota lidmašīnu uzbrukumus islāmistu kaujiniekiem Pakistānas teritorijā un izveidot neatkarīgu komisiju, kas veiktu izmeklēšanu saistībā ar ASV spēku reidu, kurā tika nogalināts bin Ladens.

Naktī uz 2.maiju ASV jūras spēku specvienība SEAL savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmies atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem. Terorista līķis, saskaņā ar ASV varas iestāžu paziņoto, iemests jūrā, bet pēcnāves fotoattēlus Obama nolēma sabiedrībai nepubliskot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!