Foto: AFP/Scanpix
ASV prezidents Baraks Obama sestdien pirmo reizi apsūdzēja starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" Jemenas atzaru par Nigērijas pilsoņa Umara Faruka Abdulmutallaba apbruņošanu un apmācīšanu, kurš neveiksmīgi mēģināja uzspridzināt ASV pasažieru lidmašīnu.

Obama iknedēļas radio un video uzrunā apsolīja likt "Al Qaeda" atbildēt par uzbrukumu, paziņojot, ka ASV atrodas karastāvoklī ar "plaši izplatīto vardarbības un naida tīklu".

"Mēs zinām, ka viņš devās uz Jemenu, valsti, kas cīnās ar satriecošu nabadzību un postošām nekārtībām," sacīja Obama. "Viņš pievienojās "Al Qaeda" atzaram un šis grupējums ""Al Qaeda" Arābijas pussalā" apmācīja viņu, ekipēja viņu ar šīm sprāgstvielām un nosūtīja uzbrukt lidmašīnai, kas bija ceļā uz Ameriku."

Jau ziņots, ka ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda" saistītais Nigērijas pilsonis Umars Faruks Abdulmutallabs pagājušajā piektdienā mēģināja uzspridzināt ASV pasažieru lidmašīnu, kas tuvojusies Detroitai, tomēr citiem pasažieriem un lidmašīnas apkalpei izdevās teroristu pieveikt un izjaukt viņa plānus.

Lidsabiedrības "Northwest Airlines" reisa Amsterdama-Detroita lidmašīnā cenšoties aktivizēt spridzekli, pats uzbrucējs guvis nopietnus apdegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!