ASV prezidents Baraks Obama šonedēļ atklājis, ka pēc prezidenta amata termiņa beigām plāno palikt Vašingtonā, lai viņa jaunākā meita varētu absolvēt vidusskolu kopā ar savu klasi, vēstīja laikraksts "Los Angeles Times".

Šī ir reta reize, kad ASV prezidents ir runājis par ģimenes privātajiem plāniem.

Apmeklējot Milvoki pilsētu Viskonsinas štatā, Obama tikšanās laikā ar vēlētājiem sacīja, ka nav pārliecināts, kur viņš kopā ar sievu Mišelu apmetīsies uz dzīvi ilgtermiņā, tomēr piebilda, ka lēmuma pieņemšana ir atlikta uz laiku, kad 2019. gada pavasarī pašlaik 14 gadus vecā Saša būs pabeigusi vidusskolu Vašingtonā.

Obamu pāra otra meita - 17 gadus vecā Malia - vidusskolu absolvēs šopavasar. ASV prezidents jau pirms trim gadiem intervijā pieļāva, ka ģimene varētu nolemt palikt Vašingtonā līdz jaunākās meitas vidusskolas izlaidumam.

ASV pirmais pāris ierasti nerunā daudz par savu ģimeni un tās plāniem. Līdz šim gan ASV prezidents, gan pirmā lēdija ir atteikušies runāt par to, vai pēc meitas vidusskolas izlaiduma varētu atgriezties Čikāgā, kur Obama sāka politisko karjeru. Viņš gan ir izteicies, ka "pilnīgi noteikti tur pavadīs laiku".

Obamas otrais ASV prezidenta amata termiņš beigsies nākamgad janvārī, kad amatā stāsies novembrī ievēlētais viņa pēctecis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!