Nākamais ASV prezidents Baraks Obama uzaicinājis kļūt par savas administrācijas vadītāju bijušo prezidenta Bila Klintona padomnieku Ramu Emanuēlu, ziņo BBC. Tiek pieļauts, ka pašreizējais aizsardzības ministrs Roberts Geitss saglabās savu amatu.
Tikmēr analītiķi aicina neaizmirst, ka Obamam drīzumā nāksies risināt vairākas ļoti sarežģītas problēmas, kuras paliks mantojumā no Džordža Buša administrācijas, piemēram, globālās finanšu krīzes pārvarēšana, medicīnas aprūpes nodrošināšana un labklājības līmeņa paaugstināšana.

Tāpat Obamam būs jāpieņem grūtus lēmumus par situāciju Irāka un Afganistānā, jo priekšvēlēšanu laikā Obama ne vienu reizi vien solījis mazināt ASV klātbūtni Irākā. Turklāt viņam būs jārūpējas par ASV reputācijas uzlabošanu pasaulē un jāatjauno vairākas starptautiskās attiecības, kas sagrautas Buša laikā.

Saskaņā ar ASV vēlēšanu rezultātiem, Demokrātu partijas kandidāts Baraks Obama ir izcīnījis 349 vēlētāju kolēģijas balsis, kas ir pietiekami, lai kļūtu par valsts prezidentu. Savukārt Republikāņu partijas kandidāts Džons Makkeins ir ieguvis vien 162 kolēģijas balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!