Foto: AP/Scanpix

Republikāņu partijas vadošais pretendents uz izvirzīšanu par ASV prezidenta amata kandidātu Donalds Tramps nākamgad netiks ievēlēts par prezidentu, uzskata pašreizējais ASV prezidents no Demokrātu partijas Baraks Obama.

Miljardieris uzņēmējs Tramps, kurš pašlaik ir republikāņu pretendentu līderis ar 15% atbalsta, ir izpelnījies ievērību ar skandaloziem izteikumiem par imigrāciju, ieroču kontroli, sievietēm un citiem tematiem.

"Viņš zina, kā pievērst uzmanību. Viņš ir klasiskais televīzijas realitātes šova varonis, un šajā agrīnajā stadijā nav pārsteidzoši, ka viņš guvis daudz uzmanības," Obama sacīja par Trampu intervijā telekanālam CBS.

"Es nedomāju, ka viņš beigās kļūs par Savienoto Valstu prezidentu," teica Obama.

Lai gan Trampa kampaņā dominējošie izteikumi par imigrāciju un citiem jautājumiem ir aizvainojuši daudzus amerikāņus, viņa reitingi sabiedriskās domas aptaujās stabili kāpj.

Obama savā intervijā norādīja uz "patiesu pret imigrantiem vērstu noskaņojumu vismaz lielā daļā republikāņu priekšvēlēšanu vēlētāju", bet uzsvēra, ka šāds noskaņojums nav "vienveidīgs".

Bijušais ASV prezidents no Demokrātu partijas Bils Klintons pagājušonedēļ Trampa pašreizējos panākumus pamatoja ar to, ka viņš ir "zīmola veidošanas meistars", tomēr Klintons prognozēja, ka Trampa panākumi būs īslaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!