Demokrātu pretendents uz startu novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās Baraks Obama februārī savai kampaņai savācis rekordlielu summu - 55 miljonus dolāru, kas ir par 20 miljoniem vairāk nekā piesaistījusi viņa sāncense Hilarija Klintone, ceturtdien paziņoja Ilinoisas senatora priekšvēlēšanu štābs.
Obamas kampaņas štābs vēsta, ka 45 miljoni dolāru saņemti, izmantojot internetu. Vairāk nekā 90% ziedojumi nepārsniedz 100 dolārus.

Līdz šim Obamu finansiāli atbalstījis vairāk nekā viens miljons cilvēku.

Februārī Obama priekšvēlēšanās guva 11 uzvaras pēc kārtas, taču viņa triumfa gājiens tika apturēts otrdien, Klintonei uzvarot trijās no četrām štatu priekšvēlēšanām, tai skaitā tādās lielās pavalstīs kā Teksasa un Ohaio.

Tikmēr republikāņu pārstāvis Džons Makeins, kurš pēc otrdien notikušā balsojuma jau uzskatām par partijas kandidātu novembra vēlēšanās, savai kampaņai februārī piesaistījis tikai 12 miljonus dolāru.

Taču kamēr Makeins tagad pilnībā varēs tērēt savas kampaņas līdzekļus, lai vienotu un mobilizētu republikāņu atbalstītājus, Klintone un Obama vismaz tuvāko pusotru mēnesi naudu tērēs savstarpējai cīņai.

Nākamās demokrātu priekšvēlēšanas gaidāmas sestdien Vaiomingā un otrdien Misisipi. Taču būtiskākais būs Pensilvānijas balsojums 22. aprīlī.

Tikmēr ceturtdien publicētā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka jebkurš no demokrātu kandidātiem prezidenta vēlēšanās Makeinu sakautu.

Laikraksta "Washington Post" un televīzijas kanāla "ABC News" aptauja liecina, ka Klintone Makeinu pārspētu par sešiem procentpunktiem, bet Obama - par 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!