Foto: EPA/LETA
ASV pirmā lēdija Mišela Obama ar meitām Maliju un Sašu, un suni Bo saskaņā ar tradīcijām "sagaidījuši" Ziemassvētku egli.

Šoreiz Ziemassvētku koks uz Balto namu vests no Viskonsīnas. 18 gadus veco egli izvēlējās Baltā nama darbinieki, kuri jau oktobrī devās uz audzētavu. Līdz ar to prezidenta ģimenei atlika vien ievērot formalitātes -rūpīgi apskatot koku, dot svētību tā novietošanai Baltā nama Zilajā zālē.

Saskaņā ar tradīcijām, sešus metrus garo egli Baltajā namā nogādāja ar zirgu pajūgu, armijas orķestrim spēlējot fonā.

Egles audzētāji Toms un Sjū Šrederi šogad pirmo reizi vinnēja konkursā, ko organizē Ziemassvētku egles nacionālā asociācija. Tā Baltajam namam egles piegādā kopš 1966.gada. Šrederi izrādīja lielu pacietību (uzvara tika ar ceturto mēģinājumu), taču par to tika atalgoti - viņus uzaicināja uz Balto namu, kur viņi kopā ar prezidenta ģimeni sagaidīja koku.

"Tā ir īsta Ziemassvētku dāvana," žurnālistiem atzina Sjū, piebilstot, ka jau sestdien viņa ar vīru atgriezīsies darbā.

Egli rotās profesionāli floristi un brīvprātīgie no visas valsts. Pirmie egli visā tās krāšņumā varēs redzēt militārpersonu bērni, kuri tiks aicināti uz Balto namu jau trešdien. Ziemassvētku sezonā caur prezidenta rezidences Zilo zāli iziet apmēram 100 000 tūristu.

Savukārt jau pirmdien citu egli - no Kalifornijas - nogādās pie Kapitolijas ēkas. Rotājumus tai gatavojuši kalifornieši. Savukārt 6.decembrī kopā ar palātas spīkeru Džonu Boneru eglīti iedegs skolnieks - "zelta štata" iedzīvotājs.

Kapitolija egle sasniedz 20 metrus, un tās apskatei īpašs ielūgums nav nepieciešams. Tā atradīsies Kongresa ēkas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!