Foto: AFP/Scanpix
Indijas okeāna dienvidos ir pamanīti priekšmeti, kas, iespējams, varētu būt pazudušās "Malaysia Airlines" lidmašīnas atlūzas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Okeānā pamanīti divi objekti, kas varētu būt saistīti ar pazudušo lidmašīnu, paziņojis Austrālijas premjers Tonijs Ebots. Šie peldošie objekti, lielākais no kuriem ir vismaz 24 metru garš, tika pamanīti no satelītiem aptuveni 2500 kilometru attālumā no Pērtas. 

Uz šīm koordinātēm nu ir nosūtītas vairākas meklēšanas lidmašīnas.

Satelīta attēlos ieraudzītie objekti vēl ir jāatrod un jāapskata dzīvē, lai noteiktu, vai tie ir saistīti ar pazudušo lidmašīnu. Objektu atrašanu varētu traucēt sliktā redzamība.

Jau ziņots, ka 'Malaysia Airlines' lidmašīna bija devusies ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu un no radariem pazuda 8.martā virs Vjetnamas dienvidiem.

Lidmašīnas meklēšana, kurā iesaistījušās jau 25. valstis, koncentrējas uz diviem plašiem gaisa koridoriem uz ziemeļiem un dienvidiem no lidmašīna pēdējās zināmās atrašanās vietas.

Viens no koridoriem stiepjas virs Ķīnas no robežas ar Kazahstānu līdz Taizemes ziemeļiem. Otrs - no Indonēzijas Indijas okeānā.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai kāds pasažieris vai apkalpes loceklis varētu būt saistīts ar lidmašīnas pazušanu. Malaizija norāda, ka lidaparāts ir apzināti novirzīts no kursa un kopš pēdējās zināmās atrašanās vietas virs Malakas šauruma varēja lidot gan dienvidu, gan ziemeļu virzienā.

Pirms pazušanas pēdējie signāli liecina, ka tā lidojusi 10 kilometru augstumā, piloti par problēmām ziņojuši nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!