Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējo divu nedēļu laikā Krievija, visticamāk, ir dislocējusi lielus VDV (gaisa desanta spēku) elementus Doneckas un Luhanskas frontēs Donbasā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka no septembra līdz oktobrim lielākā daļa stipri novājināto VDV vienību tika izmantotas Krievijas kontrolētās teritorijas aizsardzībai uz rietumiem no Dņepras Hersonas apgabalā.

Dažas VDV vienības, iespējams, ir pastiprinātas ar mobilizētajiem rezervistiem. Lai gan šis nepietiekami apmācītais personāls vājinās VDV kopējās militārās kapacitātes, Krievija, visticamāk, joprojām izmantos šos spēkus sektoros, kas tiek uzskatīti par īpaši svarīgiem, norāda Lielbritānijas ministrija.

Potenciālie VDV operatīvie uzdevumi ietver atbalstu Kreminas-Svatoves apgabala aizsardzībai Luhanskas apgabalā vai uzbrukuma operāciju pastiprināšanu pret Doneckas apgabala pilsētu Bahmutu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!