Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievu okupanti Krimā dedzina savu kritušo karavīru līķus, lai slēptu lielos zaudējumus, ziņo Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs. Savukārt Krievijas rezervisti no Kaļiņingradas arvien biežāk nepakļaujas pavēlēm.

Kā teikts ģenerālštāba ziņojumā, ienaidnieks turpina ciest zaudējumus, tāpēc anektētās Krimas pussalas Simferopoles rajonā pie Krasnaja Zorkas ciema ienaidnieks dedzina līķus, lai slēptu bojāgājušo skaitu.

"Pie vietējās krematorijas stāv pastāvīga rinda līdz 10 militārajām mašīnām. Ar šīm kravas automašīnām okupanti atved mirušos krievu karavīrus un algotņus. Kremācija tiek veikta visu diennakti," ziņo ģenerālštābs norādot, ka kremācijas pakalpojumi civiliedzīvotājiem netiek sniegti.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 139 770 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Krievijas rezervisti no Kaļiņingradas atteikušies pildīt pavēli uzbrukt Ukrainas armijas pozīcijām Donbasā.

Pēdējā laikā šādi nepakļaušanās gadījumi starp Krievijas karavīriem novērojami arvien biežāk.

Rezervistiem, kas tika mobilizēti oktobrī, bija jādien teritoriālajos spēkos savā reģionā, bet galu galā viņi tika nosūtīti uz fronti Ukrainā bez pienācīgas sagatavošanas un ieročiem.

Rezervisti video vēstījumā Kaļiņingradas gubernatoram sūdzējušies, ka "nosūtīti uz nokaušanu". Viņi sacīja: "Mūsu komandieri atrodas tālu, mums nav saziņas līdzekļu, neviens no augstāk stāvošajiem mūs neapmeklē (..). Viņi izmanto mūs kā pirmo uzbrukuma līniju, kā lielgabalu gaļu."

"Vakar mūs vajadzēja nosūtīt uzbrukumā. Šim uzbrukumam nebija jēgas, jo mums bija paredzēts uzbrukt teritorijai, kuru nevarēja ieņemt vairākus mēnešus. Mēs visi kā viens atteicāmies," paziņoja rezervisti.

"Radio Brīvība" intervēja māsu vienam no rezervistiem. Viņa sacīja, ka brālis piezvanījis un sacījis, ka viņi atrodas briesmīgā situācijā.

"Zēni nezina, ko darīt. Viņiem ir divas iespējas: piedalīties uzbrukumā un nomirt vai dezertēt un doties uz cietumu," sacīja sieviete.

Tikmēr neatkarīgie Krievijas mediji ziņoja, ka rezervistu grupa no Krievijas Tivas Republikas pagājušajā nedēļā nākusi klajā ar līdzīgu paziņojumu. Arī viņi nosūtīti uz Donbasu bez pienācīgas sagatavošanas.

Rezervisti apgalvoja, ka viņi pamesti frontes līnijā un nav iekļauti nevienā vienībā. Viņi arī sacīja, ka Maskavas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas karavīri viņus regulāri piekauj.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 690 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī krievi zaudējuši 3290 tankus, 6507 bruņutransportierus, 2303 lielgabalus, 466 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 236 zenītartilērijas iekārtas, 298 lidmašīnas, 286 helikopterus, 2011 bezpilota lidaparātus, 857 spārnotās raķetes, 5161 automobili un autocisternu, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 219 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!