Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija, ļoti iespējams, pirmo reizi Ukrainā ir izvietojusi Irānas nosūtītos kaujas bezpilota lidaparātus, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas aizsardzības ministrija.

Ukrainas amatpersonas 13.septembrī ziņoja, ka ukraiņu bruņotie spēki netālu no Kupjanskas, kas ir viena no teritorijām, kurā norit Ukrainas pretuzbrukums, ir notriekuši bezpilota kaujas lidaparātu "Shahed-136", raksta briti.


Šis "Shahed-136" lidaparāts, kas saukts arī par "pašnāvnieku dronu", var veikt vienu uzbrukumu, un tā darbības rādiuss ir līdz pat 2500 kilometriem. Tas ir paredzēts, lai šautu uz radaru sistēmām, artilērijas iekārtām un citām militārām iekārtām. Līdzīgas Irānas ražotas sistēmas, iespējams, izmantotas uzbrukumos Tuvajos Austrumos.

Irānas nosūtīto kaujas bezpilota lidaparātu zaudējums frontes līniju tuvumā liecina par reālu iespējamību, ka Maskava mēģina veidot taktisku uzbrukumu, nevis veikt precīzus stratēģiskus triecienus tālāk Ukrainas teritorijā.

Krievija, visticamāk, arvien vairāk ieroču iegūst no citām sankcionētajām valstīm, piemēram, Irānas un Ziemeļkorejas.


Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!