Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas spēki darbojas Zaporižjas atomelektrostacijai blakus esošajos reģionos un ir izmantojuši šajos apgabalos bāzētas artilērijas vienības, lai uzbruktu Ukrainas teritorijai Dņepras rietumu krastā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pēc piecus mēnešus ilgas okupācijas Krievijas nodomi attiecībā uz Zaporižjas atomelektrostaciju joprojām ir neskaidri. Tomēr darbības, ko okupanti veikuši objektā, varētu būt mazinājušas tās darbības drošību.

Krievijas spēki, iespējams, izmanto atomelektrostacijas un tām blakus esošo teritoriju statusu, lai samazinātu risku, ko Ukrainas nakts uzbrukumi rada okupantu militārajām iekārtām un personālam, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!