Foto: AP/Scanpix/LETA
Okupantu spēki 4. maijā pirmoreiz varētu būt iekļuvuši Mariupoles "Azvostaļ" tērauda rūpnīcas teritorijā, kurā bāzēti pēdējie dienvidu pilsētas aizstāvji, raksta ASV bāzētā domnīca "Institute for the Study of War" (ISW).

Domnīcas analītiķi norāda, ka Krievijas gūtā progresa apmērs attiecībā uz rūpnīcas ieņemšanu joprojām nav skaidrs, un raksta, ka okupantus, visdrīzāk, sagaida smagas kaujas, ja tie plāno iegūt kontroli pār visu objekta teritoriju.

Kremlis, visticamāk, cer, ka veiksmīga "Azovstaļ" sagrābšana ar sauszemes uzbrukumu nostiprinās Maskavas centienus iegūt pilnīgu kontroli pār Mariupoli līdz 9.maijam, pieļauj ISW.

Ukrainas "Azovas pulka" komandieris norādījis, ka Mariupoles "Azovstaļ" rūpnīcā esošie pilsētas aizstāvji cīnās pret okupantiem "sarežģītās asiņainās kaujās". Deniss Prokopenko videovēstījumā sacīja, ka viņa karavīri mēģina saglabāt kontroli pār rūpnīcu - vietu, kur joprojām ir līdz 2000 karavīru un 200 civiliedzīvotāju, raksta "Sky News".

Mariupoles mērs Vadims Boičenko trešdien paziņoja, ka esot zaudēti sakari ar Mariupoles aizstāvjiem "Azovstaļ" rūpnīcā, piebilstot, ka nav zināms, kas notiek Krievijas smagi apšaudītajā kompleksā.
Mariupole ir viena no Ukrainas pilsētām, kas kopš Krievijas iebrukuma sākuma cietusi visvairāk.

Aplenktās pilsētas aizstāvju pēdējais bastions kopā ar lielu skaitu civiliedzīvotāju bāzējies tieši "Azovstaļ" rūpnīcas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!