Foto: EPA/Scanpix/LETA

Līdzās militārā personāla problēmām Krievijai izaicinājumus rada arī kaujās bojāto militāro transportlīdzekļu atgūšana un atjaunošana, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka cīņas, kurās nav konkrēta uzvarētāja turpinās gan Donbasa, gan Hersonas sektorā. Krievijas komandieri nonākuši dilemmas priekšā; vai nodrošināt resursus ofensīvai austrumos vai arī stiprināt aizsardzību rietumos.

18. jūlijā izlūkdienesti identificēja Krievijas militāro transportlīdzekļu remonta un atjaunošanas objektu netālu no Barvinokas, Krievijas Belgorodas apgabalā, kas atrodas 10 kilometrus no Ukrainas robežas. Tajā atradās vismaz 300 bojāti transportlīdzekļi, tostarp galvenie kaujas tanki, bruņutransportieri un vispārējā atbalsta kravas automašīnas, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!