Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 17. dienu. Neviena no lielajām Ukrainas pilsētām joprojām nav kritusi okupantu pārspēka rokās, taču aizvadītajā diennaktī agresors paplašinājis savu ofensīvu, pirmo reizi bombardēšanai pakļaujot Dņipro un Lucku. Turpinām sekot notikumiem.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • Piektdien pirmo reizi Krievijas triecieni piedzīvoti Luckā valsts rietumos, kur bombardēts militārais lidlauks. Austrumu-centrālajā daļā pirmos gaisa triecienus piedzīvoja arī Dņipro pilsēta, kur grauta civilā infrastruktūra.
  • Kopš iebrukuma sākuma Ukrainu pametuši vismaz 2,5 miljoni cilvēku, liecina ANO dati. Organizācijai ir dati par 564 bojāgājušajiem un 982 ievainotajiem, tomēr tiek uzskatīts, ka patiesais upuru skaits ir daudz lielāks.
  • ASV prezidents Džo Baidens piektdien atkārtoti apliecinājis, ka uz Ukrainu netiks sūtīti ASV karavīri un netiks sākts Trešais pasaules karš. ASV turpināšot palīdzēt ar ieročiem, naudu un pārtiku. Krievija maksās "smagu cenu", ja izmantos ķīmiskos ieročus, brīdina Baidens.
  • Piektdien nolaupīts Melitopoles mērs Ivans Fjodorovs – viņu aizveduši bruņoti ļaudis. Vēlāk Krievijas veidotā tā sauktā "Luhanskas tautas republika" paziņoja, ka pret viņu sākta izmeklēšana par "terorismu". Kijiva norāda, ka mēra aizturēšana ir noziegums pret demokrātiju un kara noziegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!