Foto: Reuters/Scanpix
ASV pilsētas Čikāgas centrā pirmdien vairāki tūkstoši cilvēku, iedvesmojušies no grupējuma "Okupēt Volstrītu" ("Occupy Wall Street") rīkotajiem protestiem Ņujorkā, izgāja demonstrācijās pret ekonomisko nevienlīdzību.

Daļa demonstrantu sapulcējās pie Hipotēku baņķieru asociācijas sanāksmes norises vietas, bet citi sanāca kopā pie luksusa viesnīcas, kur notika citas asociācijas konference. Simtiem protestētāju pulcējās pie Čikāgas Tirdzniecības padomes un Čikāgas Federālo rezervju bankas (Chicago Federal Reserve Bank).

Policija lēsa, ka grupējuma "Stand Up Chicago" ("Piecelies, Čikāga") rīkotajās demonstrācijās piedalījās ap 3000 protestētāju. Šī grupējuma sastāvā ir pedagogi, arodbiedrību amatpersonas un reliģiski līderi, un grupējums savā internetā vietnē paziņojis, ka tā mērķis ir atgūt "mūsu darbavietas, mūsu mājokļus un mūsu skolas".

Policija aizturēja 27 demonstrantus, kas, sadevušies rokās, sēdēja ielas vidū un sauca: "Glābiet mūsu skolas, glābiet mūsu mājokļus!" Vienam aizturētajam draud apsūdzība par policista fizisku iespaidošanu.

Čikāgā jau vairākas nedēļas ir notikuši protesti pie Čikāgas Federālo rezervju bankas, kurus rīko grupējums "Occupy Chicago" ("Okupēt Čikāgu"). Tā dalībnieki plānoja piedalīties arī "Stand Up Chicago" rīkotajās demonstrācijās.

Protestiem pret Volstrītu līdzīgi protesti notikuši arī citās ASV pilsētās, tostarp Bostonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!