Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Policija visā pasaulē aizturējusi 150 personas, kas tiek turētas aizdomās par nelegālu preču pārdošanu un pirkšanu tumšajā tīmeklī, otrdien paziņojis Eiropols.

Operācijā "DarkHunTOR" arī atgūti miljoniem eiro skaidrā naudā un bitkoinos, kā arī konfiscētas narkotikas un ieroči. Šī bija viena no lielākajām policijas operācijām, kas vērsta pret tumšo tīmekli. "DarkHunTOR" ir turpinājums Vācijas policijas šogad veiktai operācijai, kurā tika slēgts pasaulē lielākais tumšā tīmekļa tirgus.

"DarkHunTOR" ietvaros policijas operācijas tika veiktas Austrālijā, Bulgārijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Šveicē, Lielbritānijā un ASV.

ASV vien policija aizturēja 65 cilvēkus, Vācijā tika aizturēti 47, Lielbritānijā 24 un pa četriem cilvēkiem Itālijā un Nīderlandē.

Vairākus aizturētos cilvēkus Eiropols uzskata par "augstvērtīgiem mērķiem".

Policija arī konfiscējusi 26,7 miljonus eiro skaidrā naudā un virtuālajās valūtās, kā arī 45 ieročus un 234 kilogramus narkotiku, tostarp 25 000 ekstazī tabletes.

Itālijas policija arī slēgusi tirgus "DeepSea" un "Berlusconi", kuros kopumā bija publicēti vairāk nekā 100 000 paziņojumi par nelegāliem produktiem, atklāja eiropols, kurš koordinēja "DarkHunTOR" sadarbībā ar Eiropas Savienības (ES) Aģentūru krimināltiesiskajai sadarbībai ("Eurojust").

"Šādu operāciju mērķis ir likt noziedzniekiem, kas darbojas tumšajā tīmeklī, pamanīt, (ka) tiesībsargāšanas kopienai ir līdzekļi un globāla sadarbība, lai viņus atmaskotu un sauktu pie atbildības par viņu nelikumīgajām darbībām pat tumšajā tīmeklī," uzsvēris Eiropola pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!