Opozīcijas frakciju deputāti pilnā sastāvā atstājuši Moldovas parlamenta sēžu zāli, kur trešdien bija plānots ievēlēt republikas prezidentu, vēsta "RIA Novosti".

Zālē palika tikai valdošās Komunistiskās partijas deputāti, kuriem valsts galvas ievēlēšanai pietrūkst vienas balss.

Kā ziņots, parlamenta vēlēšanās aprīlī Moldovas Komunistiskā partija ieguva 60 no 101 deputātu vietām. Tomēr prezidenta kandidatūras apstiprināšanai nepieciešama vismaz 61 balss.

Trīs opozīcijas partijas, kuras arī ieguva vietas parlamentā aizvadītajās vēlēšanās, atteicās piedalīties balsojumā par prezidenta kandidātu, jo uzskata, ka parlamenta vēlēšanas bija falsificētas, un pieprasa jaunu vēlēšanu sarīkošanu.

Moldovas parlaments trešdien nolēma prezidenta vēlēšanas rīkot nākamnedēļ, 28. maijā. Lēmumu pieņēma 60 Komunistiskās partijas pārstāvji. Opozīcijas deputāti balsojumā nepiedalījās.

Jau vēstīts, ka Komunistiskā partija izvirzīja prezidenta postenim Zinaidu Grečannuju, kura pašlaik ir republikas premjerministra pienākumu izpildītāja.

Kā ziņots, pēc parlamenta vēlēšanām Kišiņevā izcēlās nekārtības, demonstrāciju dalībniekiem protestējot pret komunistu uzvaru. Viņi ielenca parlamenta un prezidenta administrācijas ēkas.

Prezidents Vladimirs Voroņins nekārtību organizēšanā vēlāk apsūdzējis kaimiņvalsti Rumāniju un nosaucis protestus par valsts apvērsuma mēģinājumu.

Savukārt lai kliedētu šaubas par vēlēšanu patiesumu, tika sarīkota balsu pārskaitīšana, kura gan nemainīja vēlēšanu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!