Gruzijas opozīcija, kura Tbilisi organizē protesta akcijas, pieprasot prezidenta Mihaila Saakašvili atkāpšanos no amata, paziņoja par "pilnu pilsoņu mobilizāciju" visā valstī no nākamās nedēļas, ceturtdien vēsta "RIA Novosti".

"No trešdienas tiek izsludināta pilsoņu mobilizācija ne tikai Tbilisi, bet arī valsts reģionos. Tas nepieciešams tāpēc, lai Mihails Saakšvili pārliecinātos, ka viņu nevēlas ne tikai Tbilisi, bet arī visā Gruzijā," mītiņa laikā sacīja viens no Nacionālā foruma līderiem Iraklijs Melašvili.

Pēc viņa vārdiem, trešdien, 22. aprīlī, daļa opozīcijas līderu dosies uz reģioniem, lai organizētu savu atbalstītāju atbraukšanu uz Tbilisi.

Melašvili arī aicināja galvaspilsētas iedzīvotājus reģistrēties opozīcijas partiju birojos un pārstāvniecībās, lai, pēc viņa teiktā, "mūsu protestam būtu organizētāks raksturs".

"No trešdienas sāksies trešais, noslēguma posms mūsu mērķa sasniegšanai - prezidenta atkāpšanās panākšanai. Nākamnedēļ Tbilisi pulcēsies visa Gruzija," solīja Melašvili.

14 Gruzijas opozīcijas partijas pret Saakašvili vērstas protesta akcijas galvaspilsētā rīko kopš 9. aprīļa. Opozīcija piketē pie parlamenta, prezidenta rezidences, kā arī sabiedriskās televīzijas un valsts kancelejas ēkām.

Masveidīgākā akcija notikusi protestu pirmajā dienā. Opozīcijas līderi pavēstīja, ka viņiem izdevies sapulcēt 150 tūkstošus cilvēku. Savukārt pēc Iekšlietu ministrijas datiem, protesta akcijā Tbilisi piedalījušies 25-30 tūkstoši cilvēku. Pēdējās dienās opozīcijas mītiņos pulcējas daži tūkstoši protestētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!