Ukrainas Reģionu partijas deputāti piektdien nobloķēja ieeju parlamenta prezidijā, tādējādi neļaujot Augstākās Radas spīkerim Arsēnijam Jaceņukam atklāt rīta plenārsēdi.
Prokrieviskās opozīcijas deputāti ieņēma vietas prezidijā, bet ieeju aizsprostoja ar krēsliem. Bija sagaidāms, ka rīta sēdē notiks balsošana par Jūlijas Timošenko apstiprināšanu premjerministra amatā.

Bijušā premjerministra Viktora Janikoviča vadītā Reģionu partijas frakcija vēlas, lai pirms balsošanas par valdības vadītāju Augstākā Rada ievēl pirmo vicespīkeri, vicespīkeri un komisiju priekšsēdētājus.

Turklāt opozīcija uzstāj, lai par pirmo vicespīkeri tiktu ievēlēts kompartijas deputāts Adams Martiņuks, kam kategoriski iebilst "oranžā koalīcija" - Timošenko bloks un "Mūsu Ukraina".

Ukrainas parlamentā sasprindzinātā situācija iestājusies kopš otrdienas, kad, neskatoties uz "oranžās koalīcijas" vairākumu, tomēr neizdevās premjera amatā ievēlēt Timošenko. "Oranžo" pārstāvji neveiksmē vaino likstas ar elektroniskās balsošanas sistēmu, kas uzrāda, ka no 227 "oranžo" deputātiem divi nav balsojuši par Timošenko, kaut gan paši deputāti to noliedz.

Premjera amatam prezidents Viktors Juščenko atkārtoti izvirzījis Timošenko, tomēr balsošana parlamentā opozīcijas destrukcijas dēļ jau vairākas dienas nenotiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!