Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto intervijā vācu laikrakstam paudis neapmierinātību ar nākamās Eiropas Komisijas (EK) prezidentes Urzulas fon der Leienas plāniem migrācijas jomā.

Ministrs intervijā laikrakstam "Die Welt" sacījis, ka Leienas ierosinātā Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" stiprināšana nav risinājums. ""Frontex" ir ceļojumu aģentūra," sacīja Sījārto, pieprasot, lai valstis, kas atrodas pie Eiropas Savienības (ES) ārējām robežām arī tās aizsargā.

Sījārto arī kritizēja ES, ka tai nav plāna, kā tikt galā ar tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas katru mēnesi ierodas bloka teritorijā.

Leiena EK prezidenta amatā stāsies 1. novembrī, nomainot Žanu Klodu Junkeru no Luksemburgas. Viņa paziņojusi, ka vēlas jaunu sākumu migrācijas jautājumu risināšanā un vēlas panākt vienošanos par patvēruma meklētāju pārdali starp bloka valstīm.

Leiena arī plāno līdz 2024. gadam palielināt "Frontex" robežsargu skaitu līdz 10 000. Taču šīs ieceres izpelnījušās kritiku no plaša politiskā spektra.

Liberāļi Eiropas Parlamentā (EP) draudējuši uzlikt veto Leienas izraudzītajam kandidātam par migrāciju un drošību atbildīgā komisāra amatam. Kritiku no politiskā spektra kreisā flanga izpelnījusies arī Leienas iecere šo komisāra posteni dēvēt par "Eiropas dzīvesveida aizsardzību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!