Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ungārijas valdība rudenī sāks pārskatīt valsts konstitūciju, piektdien radio paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans, piebilstot, ka šis process var aizņemt 12 līdz 18 mēnešus.

Orbans, kurš aprīlī tika apstiprināts premjera amatā uz trešo termiņu pēc kārtas, plašāku informāciju neatklāja, vienīgi norādīja, ka diskusijas sāksies septembrī.

Orbana vadītā konservatīvā partija "Fidesz" kontrolē 133 no 199 vietām parlamentā, kas nodrošina tai divu trešdaļu vairākumu, ar ko pietiek, lai mainītu jebkuru likumu.

"Rudenī mēs vēlētos sākt gadu līdz pusotru gadu ilgu konstitūcijas pārskatīšanu, izvērtējot, kas ir darbojies un kas būtu varējis darboties," norādīja Orbans. Premjers sacīja, ka tiks meklētas plaisas, kas jāaizpilda jaunajā konstitūcijas tekstā.

Pēc nākšanas pie varas 2010. gadā Orbans izmantoja savu spēcīgo mandātu parlamentā, lai pārrakstītu konstitūciju. Viena no kritizētākajām izmaiņām, kas tika pieņemtas, bija augstākās tiesas pilnvaru ierobežošana budžeta un nodokļu jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!