Foto: AFP/Scanpix
Francijā krasi samazinājies pret musulmaņiem vērstu incidentu skaits, paziņojusi Nacionālā observatorija pret islāmofobiju.

Organizācijas dati liecina, ka pret islāmu vērstu incidentu skaits Francijā sācis samazināties pēc pēdējos gados pieredzētā straujā pieauguma.

Jaunākie dati liecina, ka šī gada pirmajā ceturksnī šādu gadījumu skaits sarucis par 83% salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri-martu.

Norādītajā laika posmā konstatēti 20 pret musulmaņiem vērstas darbības salīdzinājumā ar 56 pērnā gada pirmajos trīs mēnešos. Šajā laikā arī 20 reizes izteikti draudi. Pērnā gada pirmajā ceturksnī tie tika izteikti 166 reizes.

Organizācijas ziņojumā norādīts, ka pret musulmaņiem vērstie incidenti ir apmēram 2014. gada līmenī.

2015. gadā pēc teroristu uzbrukumiem satīriskā nedēļas laikraksta "Charlie Hebdo" redakcijā tika reģistrēts ievērojams pret musulmaņiem vērsto incidentu skaita pieaugums. Bija vairāki gadījumi, kad notika uzbrukumi mošejām un cilvēkiem.

Observatorijas prezidents Abdalla Zekri gan norādīja, ka tendences var atkal mainīties.

"Mēs uzskatām, ka, tuvojoties vēlēšanām un ņemot vērā pašreizējo politisko klimatu, zināmu politiķu izteicienus, ir ļoti iespējams, ka situācija var pasliktināties un notiks pret musulmaņiem vērsto incidentu pieaugums," viņš paziņoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!