Foto: Reuters/Scanpix
Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācija, kas pārrauga starptautiskā aizlieguma par ķīmisko ieroču izmantošanu ievērošanu, apstiprinājusi, ka Lībijas gāztā diktatora Muammara Kadafi režīmam bija neuzrādīti ķīmskā bruņojuma krājumi.

Ar ANO atbalstu 1997.gadā izveidotā starptautiskā organizācija paziņoja, ka tās inspektori, kas šonedēļ apmeklēja Lībiju, atklājuši iprīta un artilērijas šāviņu krājumus, "kas raksturojami kā ķīmiskais bruņojums".

Lībijas jaunā vara Hāgā bāzētajai organizācijai par iepriekš neuzrādītas munīcijas krājumiem paziņoja pērn pēc Kadafi režīma gāšanas.

Organizācija piektdien izplatītajā paziņojumā norādīja, ka ķīmiskie ieroči tiek glabāti Ruvagas noliktavā Lībijas dienvidaustrumos kopā ar ķīmiskajiem ieročiem, par kuriem Kadafi bija informējis atbildīgās starptautiskās institūcijas.

Lībijā pērn februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada, un tas tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!