Viens no Osamas bin Ladena brāļiem otrdien paziņoja, ka viņš ir reģistrējis vārdu "Binladin" kā preču zīmi, taču to pagaidām neizmantos komerciāliem nolūkiem.
Osamam bin Ladenam pavisam ir 53 brāļi un māsas. Šveicē dzīvojošais finansists miljonārs Jeslams Binladins sacīja, ka preču zīmē stājās spēkā no pagājušā gada februāra.

"Pēc 11.septembra būtu ļoti nejūtīgi pašlaik apsvērt šī vārda izmantošanu komerciālos nolūkos," teikts Binladina paziņojumā. Viņš neprecizēja komerciālos plānus attiecībā uz preču zīmi.

"Wall Street Journal" pagājušajā nedēļā citēja Binladina Cīrihē dzīvojošo advokāta Jerga Branda teikto, ka preču zīme reģistrēta Šveicē un Eiropas Savienībā, lai izveidotu mērenu cenu modes dizainu.

Binladins Ženēvā dzīvo jau 20 gadus un pagājušajā gadā viņam piešķirta Šveices pilsonība. Viņš vada investīciju kompāniju "Saudi Investment Company".

Finansists, kurš vairākkārt nosodījis terora aktus Ņujorkā un Vašingtonā, uzsvēra, ka visu viņa ģimeni nevar vērtēt dēļ "viena izslēgta locekļa" rīcības.

Binladins ir noliedzis, ka viņam ir kādi finansiāli vai cita veida sakari ar Osamu bin Ladenu, kuru viņš neesot redzējis vairāk nekā 15 gadus.

Ženēvas ģenerālprokurors Bernārs Bertosa žurnālistiem pirmdien sacīja, ka viņam nav zināmi nekādi iemesli, lai uzskatītu, ka Jeslams Binladins kādā veidā ir saistīts ar sava brāļa teroristu tīklu "Al-Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!