Foto: Reuters/Scanpix

Seškārtējais paraolimpisko spēļu čempions Oskars Pistoriuss, kurš tiek apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nogalināšanā, šonedēļ ieradies uz izmeklēšanu psihiatriskajā klīnikā, ziņo "Associated Press".

Iepriekš tiesu psihiatre Merila Fostere bija paziņojusi, ka Pistoriuss cieš no vispārējiem trauksmes traucējumiem, bet tas nozīmē, ka viņa reakcija uz briesmām var atšķirties no citiem cilvēkiem.

Tāpat Fostere apstiprinoši bija atbildējusi uz jautājumu, vai Pistoriuss varētu radīt draudus sabiedrībai.

Līdz ar to prokurors pieprasījis, lai Pistoriusa aizstāvība tiesā iesniegtu oficiālu atzinumu par viņa šī brīža veselības stāvokli, lai vēlāk tiktu izslēgta apelācijas iespēja, pamatojoties uz psihiskajiem traucējumiem.

Jau ziņots, ka Dienvidāfrikas Republikas sportists tiek apsūdzēts savas draudzenes nogalināšanā ar iepriekšēju nodomu. Slepkavība notika viņa mājā Pretorijā 2013. gada 14. februārī.

Pēc izmeklētāju domām, pirms slepkavības izdarīšanas Pistoriuss ar draudzeni bija sastrīdējies, un šis strīds Stīnkempai arī izrādījies liktenīgs - sieviete tika atrasta mirusi ar šautām brūcēm.

Savukārt aizstāvība apgalvo, ka toreiz notikusi fatāla nejaušība - sportists draudzeni esot nošāvis nejauši, pieņemot, ka mājā ielavījies zaglis.

Ja Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 25 gadiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!