Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Norvēģijā aizdomās par spiegošanu aizturētais Krievijas pilsonis ir Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes jeb Senāta IT konsultants Mihails Bočkarevs, raksta medijs RBK.

Krievijas pilsonis, kura identitāti Norvēģijas varasiestādes neatklāja, tika aizturēts piektdien pēc dalības Eiropas Parlamentu pētniecības un dokumentācijas centra (ECPRD) rīkotajā konferencē, kas bija veltīta sadarbībai un digitalizācijas jautājumiem.

51 gadu vecā vīrieša uzvedība Norvēģijas parlamenta amatpersonām šķitusi aizdomīga, tāpēc par viņu ziņots Norvēģijas izlūkdienestam PST.

Kā ziņo RBK, atsaucoties uz savu avotu Senātā, Bočkarevs Norvēģijā atradies komandējumā un viņa aizturēšana steidzami apspriesta Federācijas padomes sēdē. Komandējumos uz Norvēģiju viņš ir devies arī jau iepriekš.

24. septembra vakarā Krievijas Ārlietu ministrija izsauca pie sevis Norvēģijas vēstnieku Maskavā, lai iesniegtu viņam protestu par Krievijas pilsoņa aizturēšanu.

Krievijas vēstniecība Oslo paziņoja, ka pilsonis aizturēts ar "izdomātu ieganstu", savukārt Ārlietu ministrija to raksturo kā "provokāciju" un "spiegumānijas kampaņu pret Krieviju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!