Foto: AFP/Scanpix
Glābēji sestdien atraduši vēl trīs Sibīrijas HES avārijā bojāgājušo cilvēku ķermeņus. Tagad bojāgājušo skaits jau sasniedzis 69, bet seši cilvēki joprojām skaitās bezvēsts pazuduši, ziņo Krievijas masu mediji.

Speciālisti svētdien plāno avārijas vietā nolaisties līdz zemākajam punktam, kur varēja atrasties cilvēki. Ja cilvēki tur netiks atrasti, tiks domāts par tālāku rīcību un bezvēsts pazudušo meklēšanas operācijas iespējamo beigšanu.

Kā ziņots, avārija HES uz Jenisejas upes Sibīrijā notikusi pirmdien hidroagregāta remonta laikā. Mašīnu zālē ieplūdis ūdens, ko izdevies apturēt aptuveni 40 minūšu laikā. Vēlāk izmeklētāji konstatējuši, ka uzsprādzis eļļas transformators.

Kā norādīja ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu, negadījumu izprovocējis spēcīgs hidrotrieciens - strauja spiediena palielināšanās ūdens vados, kas izraisīja konstrukciju bojājumus. Tomēr vēl ir jānoskaidro paša hidrortrieciena iemesli.

Uzņēmuma "Rusgidro" pārstāvji apgalvo, ka aizsprosta sabrukuma draudu nav, un pašas HES centrālā daļa nav cietusi.

Šī ir viena no lielākajām šāda veida stacijām pasaulē. Tajā ir desmit hidroagregāti, kuru jauda ir 640 megavati. Hidroelektrostacija vidēji izstrādā 22,8 miljardus kilovatstundu enerģijas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!