Kardināliem konsultējoties pirms šomēnes paredzētās konklāva oficiālās sanākšanas, lai ievēlētu Jāņa Pāvila II sekotāju, pagaidām nav izvirzījies noteikts favorīts starp iespējamajiem kandidātiem Romas katoļu baznīcas pāvesta amatam, intervijā laikrakstam pavēstījis Vācijas katoļu kardināls.
"Cik man zināms, nav skaidra favorīta, un, iespējams, nav izveidojušās [arī] stingri noteiktas alianses," sestdien laikrakstā "Allgemeine Zeitung Mainz" atzinis Vācijas Katoļu bīskapu konferences priekšsēdētājs kardināls Karls Lēmans. "Mums būs jāvirzās uz vienprātību ar vienošanās, kontaktu un sarunu palīdzību."

"Kardināliem pirms konklāva ir laiks, lai viens otru labāk iepazītu. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka lielais elektoru skaits, no kuriem aptuveni puse nozīmēti tikai kopš 2001.gada, to padara par īpaši nepieciešamu," atzina Lēmans.

Pēc Jāņa Pāvila II bērēm 117 balsstiesīgajiem kardināliem nākamās nedēļas laikā, pirms 18.aprīlī oficiāli sāksies slēgtais konklāvs, būs iespēja apmainīties viedokļiem par iespējamajiem kandidātiem.

Lēmans norādīja, ka nākamais pāvestam būs jārisina problēmas Ķīnā un Āfrikā, kā arī jāsaskaras ar ticības eroziju tādās tradicionālajās katoļu zemēs kā Spānija, Īrija un Latīņamerikas valstis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nākamā pāvesta prioritāšu sarakstā nebūs iekļautas baznīcas strukturālās reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!