Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītāja Aleksandra Turčinova darbu pilnībā vai daļēji atbalsta vairāk nekā 52% Ukrainas iedzīvotāju, bet Ukrainas premjerministra Arsēnija Jaceņuka (attēlā) - vairāk nekā 56%, atsaucoties uz Razumkova centra veikto pētījumu ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Turčinovs, izteica 11,8% respondentu, kamēr atbalstu lielākajai daļai viņa veikuma izteica 42,3%. Tikmēr 41,3% norāda, ka Turčinovu neatbalsta.

Savukārt pilnīgu atbalstu visam, ko dara Jaceņuks, izteikuši 17,3% respondentu, bet atbalstu lielākajai daļai viņa veikuma izteica 39,0%. Pilnībā premjeru neatbalsta - 38,6% respondentu.

Ukrainas valdību pilnībā atbalsta 6,4% respondentu, daļēji atbalsta 45,5%, bet neatbalsta - 43,1% aptaujāto.

Ukrainas Augstāko Radu jeb parlamentu pilnībā atbalsta 4,2% respondentu, daļēji atbalsta 44,5%, bet neatbalsta - 46,9%.

Razumkova centrs norāda, ka kopš aprīļa sākuma, kad pēdējoreiz veikta šāda aptauja, atbalsts Jaceņukam un Turčinovam ir audzis. Izteikti jūtams atbalsta sadalījums pa Ukrainas reģioniem - Ukrainas rietumu un centrālajā reģionā Turčinovu neatbalsta tikai attiecīgi 13,6% un 26,2%, bet dienvidu reģionā 60%, un austrumos pat 67,7%

Aptauja veikta aprīļa beigās, intervēti 2012 respondenti vecumā no 18 gadiem visos reģionos izņemot Krimu. Teorētiskās izlases kļūda nepārsniedz 2,3%, norāda pētījumu centrs. Pētījums veikts par Kanādas valdības ārlietu un tirdzniecības departamenta finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!